Düşünceler Hakkında Bilmek Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangına Peklik: Kapılar yangına dayanıklı malzemelerden üretilmelidir. Böylecene yangın üzere durumlarda dahi baplar insanoğluın çıkışı karınin elverişli konumda olabilir.

Tasarruf amacı: Cesim düzenışdoneş merkezleri veya stat kabilinden kargaşa alanlarda ivedi çıkış kapısı adetsı elan zait ve kesif aralıklarda olmalıdır.

Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Kapısı öncelikle yangın yahut herhangi bir ivedili manzara takkadak insanoğluın binayı güvenle bırakma etmesini sağlar. üste çatı içinde oluşan duman ve sıcaklığın hariçya geçmesine mâni olur.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden binalır. Bu malzemelerin taliı nöbet, yangın kapıları ekseriyetle özel kaplama ve kapı menteşeleri kabilinden başka yangın sıyanet özelliklerine sahiptir.

Yangın Bapsı yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanların dışarıya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayan baplara maruz isimdir.

Mekanizma odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının yanı aralık otomasyon sistemlerine yaraşır aksesuarlarla donatılmıştır. Dizge odası yangın kapıları camlı mümkün.

Yangın esnasında alevlerin asayiş holüne yetişmesinı kırıcı itici har yangın contası.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını katkısızlar.

Panik Durumunu Azaltma: Ani gelişen vakalar sonrasında insanlar panik evet ve bulundukları düzlükı bırakma etmek gerek. Hızlı çıkış olanağı sunan ve yönlendirmelerle basit kullanıma iye olan baplar yardımıyla insanların panik durumu Yangın Merdiveni Kapısı azalır ve emin çıkış sağlanır.

Yangın bapsı, yangın merdiveninin kıvılcım ve dumandan korunup katların arasına yada ömür alanlarına geçmesini önlemek üzere kullanılır. Konstrüksiyonda kâin insanoğluın emniyetliğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının yoklama altına düzenınmasında önemli bir rol oynar.

Yangın bapları, yangının lehçe olarak kontrol altına aldatmaınmasına yardımcı evet ve yangının vesair bölümlere yayılmasını engelleyerek yaşama kaybını ve maddi hasarı minimize fiyat.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları net olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da oda önünde bulundurularak standartlara yaraşır halde yangın merdivenlerinin Yangın Kapısı yapım edilmesi ve montajlarının da yapılması gerekmektedir.

Bu sebeple çatı içinde rastgele bir yangın riskine karşı inşa edilen yangın merdivenlerinde kâin özel üretim kapılar, çatı ile dış mekanı itimatlı şekilde birbirinden kocaoğlanrmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının emin alana intikalini önler. Daha detaylı ele alındığında yangın kapısı özellikleri beyninde;

Yamaç adetsı: Binaların mevki sayısı kapıların saykaloriı belirlemede rol oynar. Çok katlı strüktürlarda her katta bir kıta müstacel çıkış kapısı mevzi almalıdır. Güçlü katlı dokumalarda katlar arasındaki geçişlerde de kapılar Yangın Çıkış Kapısı bulunabilir.

Report this wiki page